N J O F T I M

FAKULTETI I STUDIMEVE ISLAME
Prishtinë
28.12.2012

Njoftohen të gjithë studentët e FSI-së si dhe personeli akademik-administrativ se më datë 01.01.2013 dhe 02.01.2013 është pushim dhe nuk do të ketë ligjërata.

Dekanati

Njoftim për pushim dhe afat të provimeve të janarit

Prishtinë, 25.12.2012

Njoftohen të gjithë studentët e FSI-së si dhe personeli akademik se më datë 18.01.2013 përfundon semestri i parë për vitin akademik 2012/2013

Semestri i dytë për vitin akademik 2012/2013 fillon më datë: 18.02.2013

Provimet e afatit të janarit fillojnë më datë: 21.01.2013 dhe përfundojnë më datë: 15.02.2013

Afati i paraqitjes së provimeve është prej datës: 07.01.2013 deri më datë: 17.01.2013

Studentët duhet ta vërtetojnë semestrin e –I-rë, -III-të, -V-të, dhe –VII-të më së largu deri më datë: 15.01.2013, në të kundërtën, ata studentë të cilët nuk e vërtetojnë semestrin nuk mund t’iu nënshtrohen provimeve në afatin e janarit.

Gjithashtu studentët të cilët nuk e kanë paguar semestrin e e –I-rë, -III-të, -V-të, dhe –VII-të duhet ta paguajnë më së largu deri më datë: 04.01.2013

Dekanati

AKADEMI SOLEMNE

Me rastin e 20 vjetorit te themelimit te Fakultetit të Studimeve Islame

Më datë 20.12.2012 Fakulteti i Studimeve Islame mbajti një akademi solemne me rastin e 20 vjetorit të themelimit të këtij Fakulteti.
Të pranishëm në këtë akademi solemne ishin përfaqësues të BIK-ut në krye me myftiun mr. Naim ef. Tërnava, përfaqësues të Rektoratit, të Institutit Albanologjik, të Arkivit të Kosovës, akademikë, përfaqësues të fakulteteve, dekani i Fakultetit të Shkencave Islame-Shkup, dekani i Fakultetit të Shkencave Islame-Novi Pazar, dekani i Fakultetit të Shkencave Humane-Tiranë dhe shumë përfaqësues tjerë institucionesh.

Njoftim

FAKULTETI I STUDIMEVE ISLAME
18.12.2012, Prishtinë

Njoftohen të gjithë studentët e FSI-së si dhe personeli arsimor se më datë 20.12.2012 Fakulteti i Studimeve Islame organizon akademi solemne me rastin e 20 vjetorit të themelimit të Fakultetit.
Njoftohen studentët të cilët kanë paraqitur kërkesë për marrje të diplomës që me datë 20.12.2012 të jenë prezent në FSI nga ora 13.00.

Dekanati

Dekani i FSI-së Prof. Dr. priti Prof. Dr. Yaṣar AYDINLI

FAKULTETI I STUDIMEVE ISLAME

Prishtinë, 22.11.2012

Dekani i FSI-së Prof. dr. Qazim QAZIMI sot më datë 22.11.2012 priti në takim dekanin e Fakultetit Teologjik pranë Universitetit Uludag të Bursës-Turqisë, Prof. dr. Yaṣar AYDINLI, prodekanin Doc. Dr. Recep CİCİ dhe shefin e Katedrës së Historisë dhe Artit Islam Prof. Dr. Adem APAK.

Filloi viti akademik 2012/2013

Fakulteti i Studimeve Islame i Prishtinës sot më datë 09.10.2012 me një ceremoni solemne filloi vitin akademik 2012/2013

 FillimiNë këtë ceremoni rasti ishin të pranishëm myftiu i Kosovës, mr. Naim ef. Tërnava me bashkëpunëtor, profesorët e FSI-së si dhe studentët.
Në emër të FSI-së dekani, prof. dr. Qazimi Qazimi iu drejtua të pranishmëve me këto fjalë: “Të nderuar miq!  Ky vit akademik për të gjithë ne; studentë e pedagogë, por edhe për stafin teknik në Fakultetin e Studimeve Islame është paksa më  i veçantë dhe dallon për shumëçka nga vitet e mëparshme. Do theksuar se për herë të parë pas njëzet vjet pune, në këtë vit akademik po nisim punën si një Fakultet i akredituar. Në fakt, Fakulteti jonë më datë 06. 07. 2012 është akredituar për tri vjet. Kjo është puna dhe arritja më e madhe që është bërë gjatë kësaj vere, por hiç më pak e vlefshme për nga pesha dhe rëndësia që ka, nuk mbetët as çështja e inkorporimit të Fakultetit të Studimeve Islame si njësi e veçantë në kuadër të Universitetit publik të Prishtinës.